“Omdat elk mooi verhaal begint met een echt goed glas wijn….!”

Mijn naam is Hans, 47 jaar en reeds meer dan 20 jaar actief bezig met wijn. Eens gestart in bijberoep en ondertussen al meer dan 10 jaar in hoofdberoep.

Het diploma van Sommelier haalde ik aan de hotelschool aan de St-Annalaan te Gent. De passie voor smaak was al lang daarvoor opgewekt… Mijn grootouders , grossier in koeienvlees (Belgisch wit-blauw), leerden me de puurheid van smaak kennen. Die eenvoud, die passie en die overtuiging, gebruik ik nog elke dag.

Om het wijnmaken beter te begrijpen, te leren kennen, maakt De Wijnmeester een eigen wijn in Piëmonté. Een wijn zonder complexen, eerlijk en smaakvol. We bottelen steeds per 2000 liter, op die manier zorgen we ervoor dat de wijn steeds jong en aangenaam is bij consumptie. Door deze activiteit leert men begrijpen wat een wijnmaker moet beslissen, laat ons de werking van een wijnhuis te kennen en resulteert in het begrijpen van de finesses van het wijn – maken tout court.

Wijn mag vol, mooi, vettig, mineraal of droog zijn… Wanneer is een wijn echt lekker?! Alleen als je hem graag drinkt. Deze stelling staat steeds als een glas op tafel! Wijn is altijd eerlijk en zo oprecht!